Putovanie do Santiaga

AdminNovinky

Ja som cesta, pravda a život. (Jn 14,6)

Pútnická cesta k hrobu sv. Jakuba patrí k najstarším v kresťanstve. Jednotlivé cesty vedú v podstate z celej Európy. O zážitok z putovania sa s nami podelil učiteľ našej školy Mgr. Bednárik.

Už dlho som túžil ísť na púť k hrobu sv. Jakuba, kde sa ročne vydajú státisíce až milióny ľudí z celého sveta z rôznych národov, jazykov, kultúr, náboženstiev a presvedčení… a tento sen sa mi tento rok splnil. Do Santiaga de Compostela sme sa vydali spolu s bratom. Počas púte sme absolvovali 101 km, za 5 dní Portugalskou pobrežnou cestou z Viga do Santiaga de Compostela.

Zbalený do malého batoha, zo základnými vecami ste zrazu vystavený ľudskej ochote a úsmevom, nielen domácich, ale aj spolupútnikov z celého sveta, pokoju, radosti, ale aj bolesti (otlakov, nôh), krásnej prírode, nádherným uličkám mestečiek, ale aj mystike, ktorú cítite všade okolo seba. Táto cesta Vás veľa naučí… o vašej viere, o živote, pokore, láske a mnoho milostí pochopíte až neskôr – po dlhšom čase po návrate domov. Som vďačný Bohu za túto možnosť putovať, stretnúť a porozprávať sa s mnohými pútnikmi z celého sveta, ktorých spája jeden cieľ 😊.